Over Danielle Klootwijk

Fluitist en fluitdocent

Danielle Klootwijk studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, bij Koos Verheul. In 1999 deed zij examen in de richtingen Docerend en Uitvoerend Musicus. Het examen werd gewaardeerd met een negen. Ook voor haar leerplan, de blauwdruk voor lesgeven, kreeg zij een negen.
Dwarsfluitlessen geeft zij vanaf 1994 als privé-docent, vanaf 2006 op de streekmuziekschool Alphen aan den Rijn, van 1998-2007 bij Rhapsody in Veenendaal en als invaldocent op diverse muziekscholen, waaronder als vaste invaller op de Muziekschool Amsterdam en Het Domein in Arnhem. Op de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn geeft Danielle wekelijks leiding aan meerdere ensembles. Ook richtte zij daar Orkest in de Klas-Alphen op.

Nieuwe Muziekschool Alphen -Danielle Klootwijk -Dwarsfluit & Ensembles

Danielle speelt regelmatig met verschillende musici op allerlei gelegenheden. Met fluitoctet Blow Up! toerde zij door het hele land van 2006-2020. Zij bespeelt piccolo, concertfluit, altfluit, basfluit en contrabasfluit. In 1999 richtte zij TransCenturia op, een kamermuziekensemble waarmee zij concerten gaf in het hele land van 1999-2008.  Ook speelde zij basfluit in Het Nederlands Fluitorkest en was zij jarenlang verbonden aan het Wagenings Symphonie Orkest. Zij was solist in het Fluit/Harp concert van Mozart, de Suite van Godard en in het Concertino van Chaminade, verleende haar medewerking aan een cd-opname van I Musici in Italië en was diverse malen live te beluisteren op radio en TV.

Arrangeur

Voor zowel Blow Up! als voor de muziekschoolensembles arrangeert Danielle muziek. Deze arrangementen zijn beschikbaar voor gebruik door anderen. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op. Ook nieuwe arrangeeropdrachten op maat behoren tot de mogelijkheden.

Onderwijskundige

Specialisatie in cultuuronderwijs, muziekonderwijs. Leerorkest, trainingen voor scholen, leerkrachten en muziekdocenten. Verandertrajecten op scholen. Advieswerk op maat.